Spring naar content

Wat is een Lightboard Animatiefilm

Bij een Lightboard animatiefilm werken we met een verlichte glasplaat. Met een stift wordt hierop getekend. Achter de glasplaat kan een presentator staan of een andere vorm van life video plaatsvinden. Bovendien kan er een interactie plaatsvinden tussen de tekeningen en de video.

Cliënt in Beeldprijs 2019

Voor de Landelijke Cliëntenraad uit Den Haag hebben we voor de publieksprijs 2019 deze lightboardfilmgemaakt.

Pabblo Picasso tekend ‘Taurus’

Onze inspiratie was een film van Pablo Picasso uit 1949 waarin hij een stier tekent.

Wanneer kies je voor een lightboardfilm?

Een lightboardfilm is een variatie op een whiteboardfilm. Ze zijn voor de zelfde doelen inzetbaar.

Uitlegfilms
Een uitlegfilm vertelt in het kort uit hoe iets werkt of wat de procedure is. Uitlegfilms zijn vooral nodig als de inhoud abstract is en niet sexy. De Gemeente Den Haag wilde bijvoorbeeld, wilde een simpele uitlegvideo over het ingewikkelde traject van een Vergunningsaanvraag. Een ander voorbeeld is deze uitlegfilm die we voor de Nederlandse Cliëntenraad hebben gemaakt.

Films voor Effectieve Trainingen
Deze films leggen nadruk op de noodzaak om beter te gaan werken, zoals de film over het project Phoenixvan een klant van ons. We mogen hier maar een klein stukje van laten zien.

Films voor Publieksvoorlichting
Deze films zijn nodig om een vaak moeilijk te bereiken dooelgroep voor te lichten. Bijvoorbeeld zoals mensen die verstrikt raken in hun schulden. Kopje koffie deurwaarder? is gemaakt in opdracht van de gemeente Zoetermeer over het wegwerken van schulden. Of soms wil een organisatie gewoon vertellen waar ze nu precies voor staan.

Films om mensen over een drempel te halen.
Voor de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde hebben we twee korte films gemaakt om alle chirurgen in Nederland te bewegen mee te doen aan een E-learning om de mindset te verbeteren. Een doelgroep met zo’n volle agenda uit dagen om tijd te steken in hun eigen mindset….! dat vonden we heel spannend.
We mogen het resultaat helaas nog niet laten zien omdat het project nog niet gestart is. Even geduld a.u.b.