Spring naar content

Whiteboardfilms

De beste films zijn, wat ons betreft, films waar een verandering in zit.
Een bedrijf die zich zelf alleen maar op de borst klopt is niet zo interessant,
maar een organisatie die vertelt wat ze heeft geleerd en waar ze naar toe wil is veel interessanter en geloofwaardiger.
Een Whiteboardfilm (vaak een handgetekende film genoemd) is hiervoor enorm geschikt.

Films over Veranderingen

Bijna elke verandering binnen een organisatie zorgt voor onrust. De vraag is: hoe buig je die onrust om naar productieve energie en draagvlak? Onze Whiteboardfilms en werkwijze – zo is gebleken – zijn hier erg geschikt voor. Onze films bevatten humor en nemen oud zeer weg. Ze creëren ruimte om op een opbouwende manier met elkaar in gesprek te gaan. Zie bijvoorbeeld de productie die we voor de Audit Dienst Rijk van het Ministerie van Financiën gemaakt hebben.

Wat kan er meer met een Whiteboardfilm?

Hieronder een lijst met mogelijkheden en wat tijdens het maken van zo’n film onze meerwaarde is voor uw organisatie.

Uitlegfilms

Een uitlegfilm vertelt in het kort uit hoe iets werkt of wat de procedure is. Uitlegfilms zijn vooral nodig als de inhoud abstract is en niet sexy. De Gemeente Den Haag wilde bijvoorbeeld, wilde een simpele uitlegvideo over het ingewikkelde traject van een Vergunningsaanvraag. Een ander voorbeeld is deze uitlegfilm over de nieuwe Gemeentepolis gemaakt i.o.v. van BS&F.

Films voor Effectieve Trainingen

Deze films leggen nadruk op de noodzaak om beter te gaan werken, zoals deze film over patiëntveiligheid: “Meneer Berghuis maakt zich zorgen” is gemaakt in opdracht van alle Verpleegopleidingen en Nederlandse Ziekenhuizen.

Films voor Publieksvoorlichting

Deze films zijn nodig om een vaak moeilijk te bereiken dooelgroep voor te lichten. Bijvoorbeeld zoals mensen die verstrikt raken in hun schulden.Kopje koffie deurwaarder? is gemaakt in opdracht van de gemeente Zoetermeer over het wegwerken van schulden. Of soms wil een organisatie gewoon vertellen waar ze nu precies voor staan. Kijk hier ook voorr de corporate story van Woningstichting Tiwos.

Films over Meerjarenbeleidsplannen

Een meerjarenbeleidsplan is vaak een nieuwe koers en dus…. een verandering. Zo’n plan communiceren is een vak apart. Hoe geef je mensen een goed beeld van de nieuwe richting? Kijk maar naar deze film over het Meerjarenbeleidsplan van Avans Hogeschool. De film is niet alleen geschikt voor intern gebruik, maar ook voor externe communicatie.

Meer dan 100 Films gemaakt

Maar waar zijn die films dan!? Die zijn op slot. Heel vaak bevatten onze films bedrijfsgevoelige informatie, die de klant niet openbaar wil maken. Onze films worden vaak alleen voor interne communicatie gebruikt.