Spring naar content

KOSTEN MINIMALISEREN VOOR CLOUD COMPUTING

Cloud computing stelt bedrijven in staat om hun diensten snel op te schalen. Wanneer bijvoorbeeld Black Friday nadert en er veel financiële transacties worden verwacht, wordt het opschalen van betalingssystemen met één druk op de knop gedaan.

Maar als bijvoorbeeld Black Friday voorbij is, moet de cloud ook worden verkleind…… In hun missie om efficiëntie te maximaliseren en hun ecologische voetafdruk te minimaliseren, wilde ABN•AMRO milieubewustzijn creëren bij hun wereldwijde IT-afdelingen en ontwikkelingsteams.

Samen met Go Other Directions en Brandspanking bedachten we een interactieve, episodische en gepersonaliseerde videocampagne, “The Bob Will Help You Show”. Bob helpt je om af te schalen en zo kans te maken op de glorieuze BKISFM-prijs. De campagne leidt medewerkers door opvallende voorbeelden, uitleg over acroniemen, 5 minuten probleemoplossingen en een spectaculaire dynamische videofinale.

In de laatste aflevering worden medewerkers in staat gesteld gepersonaliseerde video-nominaties te maken en deze te delen via het eigen netwerk. Tegelijkertijd houdt de Bob’s Show een score bij van het aantal bomen dat medewerkers gezamenlijk hebben bespaard, wat een tastbaar resultaat opleverde van hun individuele inspanningen.

De RISE-campagne (afkorting uitgelegd door Bob) genereerde een substantieel bedrag aan besparingen! En we kunnen u verzekeren dat dat een héleboel bomen zijn en ik weet zeker dat het acroniem ROI geen verdere uitleg behoeft…

Concept en video’s zijn ontwikkeld en geregisseerd door P&P en Go Other Directions. Brandspanking zorgde voor vfx-supervisie, vfx, animatie, design, webontwikkeling en dynamische videocontent op hun Canvas-platform*.

* die ze ook gaan verkleinen om bomen te sparen.