Spring naar content
Genre: Documentaire
Duur: 51 minuten
Beschikbaarheid: Worldwide

Vaccinatieschade genezen

In deze boeiende en ontroerende documentaire legt Dr. Tinus Smits (†2010) zijn behandelmethode uit en vertellen ouders van zieke kinderen over hun ervaring met vaccinschade en de verbazingwekkende verbeteringen met de therapie van Dr. Smits. Het zijn dramatische voor-en-na-verhalen van kinderen die genezen zijn van vaccinatieschade.
 
25 jaar geleden stond hij als leraar Frans voor de klas. Nu is hij een succesvolle homeopathische arts. Tinus is een gedreven man met maar één doel: betere behandelingen vinden voor zijn patiënten. Toch moet hij voor het regionaal medisch tuchtcollege verschijnen. Hoe kan dat?
 
Tinus bestrijdt de gevestigde opvatting dat vaccins geen chronische bijwerkingen hebben. Een gevecht, waarvoor hij niet wordt bedankt. In deze documentaire legt Tinus uit hoe hij tot zijn conclusies kwam en vertellen ouders van zieke kinderen hun ervaringen met vaccins en de behandeling door Tinus. Als ouder en regisseur vind ik het belangrijk om dit verhaal te vertellen omdat ik persoonlijk mijn kinderen heb laten inenten zonder erbij na te denken omdat ik me totaal niet bewust was van de mogelijke gevaren.


Genre: Documentaire
Duur: 51 minuten
Beschikbaarheid: Worldwide

Vrijheid van keuze in de geneeskunde

Dr. Tinus Smits (†2010) heeft een natuurlijke kankertherapie ontwikkeld op basis van homeopathie en supplementen. In deze documentaire beschrijven drie patiënten met "ongeneeslijke" kanker hun genezing door de behandeling van Dr. Smits. De documentaire onderzoekt verder het gebrek aan acceptatie of zelfs vijandigheid van het medische establishment jegens dergelijke alternatieve therapieën. Rogier Hoenders (psychiater) geeft zijn openhartige mening over de positie van alternatieve geneeswijzen en waarom het voor alternatieve geneeskundigen zo moeilijk is om onderzoek te doen. De documentaire pleit voor de vrijheid van de patiënt om therapieën te kiezen die hun effectiviteit door eeuwenlang gebruik hebben bewezen.
 
Waarom besluit het medisch tuchtcollege dat Tinus Smits niet meer mag beweren dat hij kinkhoest kan behandelen met homeopathie? Waarom wordt het effect van homeopathie niet geaccepteerd? Waarom kan Tinus de effecten van zijn kankertherapie wel in Nepal onderzoeken, maar niet in Nederland?
 
Zijn wij als patiënten nog vrij om zelf te kiezen? Of worden we gedwongen te kiezen voor een behandeling die gestoeld is op ‘hard’ wetenschappelijk bewijs? Als dit het geval is, zou dit een ernstige situatie zijn. In deze documentaire pleit ik voor onze keuzevrijheid; onze vrijheid om therapieën en behandelingen te kiezen die (nog) niet wetenschappelijk zijn bewezen, zonder dat degenen die onze behandeling verlenen worden gedagvaard voor het medisch tuchtcollege te verschijnen.
 
Naast Tinus Smits en zijn patiënten vertellen ook Rogier Hoenders en Maarten de Wit over hun ervaringen. Rogier Hoenders is psychiater. Hij richtte het Centrum Integrale Psychiatrie van Lentis Groningen op. Hij doet promotieonderzoek naar het effect en de veiligheid van complementaire en alternatieve behandelingen voor psychiatrische stoornissen. Maarten de Wit is de Inspecteur voor de Gezondheidszorg die Tinus in 2006 heeft gedagvaard om voor het Medisch Tuchtcollege in Eindhoven te verschijnen.